HTML

méhike blogja

Minden ami aktuális, meghökkentő, csajos, vagy érdekes. De a legjobb, ha mindez egyszerre:)

friss topikok

  • Pempike1: Nekem van jó pár barátom, akik vendéglátásban dolgoznak, és nem jósolnak túl fényes jövőt az olyan... (2011.04.28. 16:20) Csorba Zorba
  • Pempike1: Teljes mértékben egyet értek. Ez nem gyerekműsor. Ha felemeli a hangját a dohányzás ellen, akkor e... (2011.04.01. 13:38) A televízió nevelő hatása
  • Pempike1: De jó is lehetett abban a korban. Nosztalgikus, villamos csilingelés. Cipőkopogás. Hangos köszönés... (2011.03.18. 16:15) Szívhatjuk
  • Nyuccka: Csodálom, hogy a valós művészeket, elmés írókat, költőket nem tiltják le, mert anno dohányoztak, p... (2011.03.01. 16:12) Kosztolányi Dezső - Füst
  • zitababa: A cikk elfelejtette megemlíteni, hogy ugyan csillapítja az éhséget, és növeli az anyagcserét. Egyú... (2011.02.22. 11:46) A mumus - kcal

Ha le akarsz szokni...

Méhike 2011.01.31. 17:12

Le akarsz szokni?! Menj New York-ba!

Legalábbis számomra valami ilyesmi üzenete van annak a cikknek, melyet ma reggel félig nyitott szemem segítségével, kedvenc kávémat kortyolgatva, próbáltam meg átpaszírozni agytekervényeimen. Kevés sikerrel. Végül pár óra vegetálás után beugrott, feleszméltem, miről is van szó.

Tehát a majdani döntés értelmében „…1700 olyan helyet jelöl ki a nagyvárosban, ahol büntetés terhe alatt tilos lenne a dohányzás forgalmas parkokban, tereken és utcákon. Amennyiben döntés születik a dohányzás közterületi tilalmáról, és valaki mégis rágyújt például a híres Central parkban vagy egy utcán, akár 270 dollárra is megbüntethetik…” Ahogy egykor a Vágó-műsor hangzott: „Álljunk meg egy szóra”…. Most komolyan? Ekkora szigor? Akkora a baj az Álmok földjén, hogy már csak így lehet visszaszorítani az egyre elharapódzó káros szenvedélyt?

Lehet, hogy lassacskán valóban megalakulnak a földalatti, titkos Füstölgők Társasága? A jel négy kopogás lesz? Vagy háromszor egymás után gyújtsák meg az öngyújtójukat? Netán a blázt is dugják barna papírzacsiba, mint a piát? Bizonyára sok égési sérült lenne az ER-en.
New York város honatyái nyílván álmukban a Pál utcába, a Grundra képzelték magukat, „Einstandot” kiáltva. De azt hiszem ők félúton becsukták a könyvet….még mielőtt Nemecsek meghal, Áts Feri feladja a harcot, és Boka végignézi, miként hullik darabjaira a Grund és lesz egy lakóház alapja.
 

Címkék: cigi titok füst new york bagó secret

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mehike.blog.hu/api/trackback/id/tr862628324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joozska 2011.02.01. 14:20:56

Húú, megyek. Hátha végre sikerül letenni a cigit. Én inkább elektromos cigit osztogatnék a helyükben. Ezzel is felhívhatják a civilek figyelmét arra, hogy van más út. Inkább "krízis center" kéne, nem ilyen szigor.

zitababa 2011.02.01. 16:41:44

Végre, valami drasztikus. Ez tetszik. Az a 270 dollár elég nyomós érv. És ott bizonyára behajtják. Remélem mielőbb életbe lép az a törvény, hátha EU-ra is kiterjesztik.

Pempike1 2011.02.02. 13:07:59

Ha számomra megfizethető lenne a rep.jegy, akkor mennék is, de így még jó ideig bilikébe lógatom a magamét. Valóban, az a 270 dolcsi húzós, de bizti ott is van olyan ember, - nem kevés a hajléktalanok száma - aki soha nem perkálná le. Gondolom, akkor marad a fogda, a melegnek meg még örül is. Hasonló a probléma itthon is.
süti beállítások módosítása